oqjy.com

Фешън Калърс - Дамски Официални Блузи

Tuesday, 12 April 2016 19:29

Защо предпочетох покупка и монтаж на PVC дограма

Written by 
Rate this item
(1 Vote)


Аз и моето семейство имахме нужда от нови прозорци, с които да остъклим терасата си. В началото имах колебания дали да поръчам алуминиева или PVC дограма, като в крайна сметка реших да монтирам профили по поливинилхлорид, заради по-ниската им цена  и доброто качество, което обещавам. За целта първо влязох в интернет, за да прегледам различните оферти на съществуващите фирми от София.

Не се колебах дълго и позвънях на телефоните на Мастер Пластик, където любезен служител ми отговори на някои основни въпроси относно предимствата на 6 камерните KMG профили, към които се бях насочил. Консултацията бе напълно безплатна и дори се назначи ден за предварителен оглед на обекта ми. Последният включваше взимане на размери и план за монтаж.

pvcТочното оразмеряване от съществена важност за функционалността на дограмата. Ако искате да получите добра топлоизолация, то задължително профилите трябва да се монтират правилно. В началото мислех сам да свърша работата по монтажа, но след кратък разговор с майсторите оставих тежката работа на тях. Сега се радвам за това мое решение, защото бе твърде възможно да допусна някаква грешка.

Фирмените консултанти избраха добър всесезонен стъклопакет, който да подсили топло и шумоизолационните свойства на продукта. Идеята беше да се чувствам комфортно през всеки сезон, да не търпя топлинни загуби и да се радвам на прохладно лято. Инвестираните пари в това начинание се възвръщат с времето, тъй като сметките за ток спадат, а енергийната ефективност на жилището се увеличава.

Заедно с PVC дограмата поръчах и противовзломен обков, който да ме пази от наглите крадци, които все по-често си позволяват да влизат по домовете през терасата. Исках точно това място от апартамента ми да бъде защитено и многоточковия обков ми осигури заключването на прозорците, от което се нуждаех.

Избрах дограма с шест камери, понеже зимата при мен е много студена и исках да реагирам максимално добре срещу студа. За целта поръчах и масивна външна врата, която да допълни топлоизолацията, която изграждах в жилището. Слава богу, всичко мина по план и сега се радвам на домашен уют с по-малък разход на електричество.

Избрах PVC дограмата и заради нейната цена. Дървените дограми са много красиви и имат добра устойчивост на атмосферни промени, но са твърде скъпи. Да не говорим, че дървото изисква редовна поддръжка, която включва лакиране и дори боядисване. Ремонтните дейности също не са по джоба ми, така че PVC профилите ми се сториха добра алтернатива.

Що се касае до алуминиевата дограма, то там нещата бяха доста объркани за мен. Много колеги споменаха, че има топли и студени профили, като първите са много скъпи, а вторите пък позволяват конденз. За щастие моята KMG дограма не кондензира и домът ми остава непокътнат от влага, мухъл и корозия.

За всички читатели ще кажа, че PVC дограмите са страхотно решение за всякакъв вид сгради и обекти. Освен гореизброените от мен положителни качества, те имат красива визия и придават елегантност на всяко едно помещение. Монтажът се извършва лесно, а продуктът издържа десетки години, без да претърпява каквито и да е деформации и визуални промени. Надявам се, че съм помогнал да решите какъв вид прозорци да сложите на апартамента или къщата си.

 

Read 2059 times Last modified on Tuesday, 12 April 2016 19:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.


Допълнителни материали

Тематични директории

Категории

Тагове

Партньори