oqjy.com

Фешън Калърс - Дамски Официални Блузи

Sunday, 16 August 2015 10:50

Да се представиш добре

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Представянето на автомобилите е от изключително значение, не само за техните собственици, но и за всички участници в пътното движение. Никой не отрича, че доброто функционално състояние на превозните средства е гаранция, както за сигурността и комфорта на пътниците в него, така и обещание, че нищо няма да попречи на колата да стигне своята крайна цел. Много хора, обаче, забравят, че доброто състояние на автомобила не е константа, която не подлежи на промяна или подобряване. Зад всяка, добре работеща кола, се крият много работа и умения, които всеки шофьор е длъжен да предприеме, за да се наслаждава по-дълго време на своята машина.

След отминаването на икономическата криза, автомобилното производство се събужда за нови приключения и предизвикателства. Летаргията, налегнала този бранш, вече е към края си, определяйки нови и по-големи цели, пред големите компании, производители на превозни средства. Това, обаче, от което се интересува крайният потребител е сигурността. Дали това означава, повече екологична, финансова или чисто физическа – това е без значение. Съвременните автомобили се отличават от своите предшественици, освен по своите технически и технологични показатели, така и със своята практичност и функционалност. Един нов модел автомобил, трябва да бъде икономичен, като нерядко сме ставали свидетели по пътищата и на задвижвани от електричество превозни средства. В много отношение повишеното внимание към екологичните проблеми се отрази, при това доста приемливо, за повечето потребители, и върху техния портфейл. Новите коли имат по-малък разход на гориво, който е съчетан с по-ниски показатели на емисии от въглероден двуокис в атмосферата. И, ако за някои хора, това звучи като добро пожелание, нека споменем, че в по-големите европейски държави потребителите ползват известни данъчни облекчения, когато купуват, т.нар. ”зелени” автомобили. Като това, далеч не е ситуирано, само в покупката на електрически превозни средства или хибриди. Колкото по-малко харчи един автомобил, съчетано с по-ниски емисии вредни газове, толкова по-добре за самите потребители от финансова гледна точка.

Друг основен аспект от новите реалности в производството и употребата на превозни средства е свързан с тяхната по-голяма сигурност. Някои хора приемат подобни твърдения за поредната рекламна кампания на по-големите производители, но действителността налага нов подход към безопасността и комфорта – неотменими качества на всяко добро представяне на пътя. В редица европейски държави има регулаторни органи, които провеждат съответните тестове, определящи устойчивостта на превозните средства, при затруднени условия – лош път или време. Основен момент, при подобни опити, е отреден и на издръжливостта, която показват колите, при евентуални удари или катастрофи.

Въпреки всички тези гаранции, една дейност си остава константа, при определяне качеството на всяко пътуване – поддръжката на превозното средство. То е грижа, изключително на неговия собственик, подпомаган от качествени инструменти и елементи, които са задължително условие за всяка успешна профилактика или ремонт на колата. В редица магазини, предлагащи подобни аксесоари, освен основните за всеки ремонт и поддръжка авточасти, се предлагат и редица „по-непретенциозни”, наглед, артикули, като бастун за заключване на волана, пепелник черен с диод, алуминиеви лайсни за праговете на вратите AMG, тапа за блок/вода ф 10 мм, автоаптечка комплект и др., без които е немислим комфорта в автомобила, без значение от крайната цел на пътуването.

Read 3683 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.


Допълнителни материали

Тематични директории

Категории

Тагове

Партньори