oqjy.com

Фешън Калърс - Дамски Официални Блузи

Вторник, 02 Декември 2014 15:17

Най-големите пречки в изучаване на нов език

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

По мнението на някои полиглоти и преподаватели по изучаване на чужди езици, като най-голяма пречка в учението се оказва самият учащ. Демотивацията, липсата на стимул и подбуди, обезсмислят самото учение. И докато едни хора просто имат усет и ухо за езика, то за други научаването на елементарни неща се оказва доста сложен процес.

Какво може да е заложено в основата като спънка в изучаването на чужди езици или как да науча чужд език:

По мнението на специалисти липсата на достатъчно самочувствие, мотивация, събуждат безпокойство у самият учащ. Ерозирането на мозъка забавя процесите за неговото развитие и запаметяване, а това от своя страна води и до бързо забравяне на наученото.

Какво може да се направи за хората, на които им е трудно да учат чужди езици:

Няма човек, който да не може да научи език. Това, че едни учат с лекота, а за други е далеч по-сложно показва единствено различията между хората, но по никакъв начин не показва, че едни са по-умни, а други по-глупави. За да се справят с трудностите, онези, на които не се отдават по природа езиците се препоръчва практика, постоянство и много тренинг.

Резултатът от "психично блок" пречи на ефективното обучение. Психолози и учени са открили, че понягога външни, а в други случаи вътрешни, душевни и дори психологически фактори могат да забавят изучаването на един чужд език. Препоръчително е да се изолират тези фактори и да се ограничи тяхното въздействие.

Добре е също така, когато човек започне да изучава даден език да е напълно отърсен от натоварващите мисли. Понякога дори онези, които не влияят пряко на мисълта му повлияват целия процес на научаване. В най-честите случаи самият страх от отпускане, от вероятността за допускане на грешки и подобни могат да забавят процеса на научване.

За да премахнете напрежението върху себе си, да се убедите сами себе си, че не сте невеж човек на даден език, трябва най-вече да се съсредоточете върху процеса на обучение и съветите за преговаряне на даден език.

Прочетена 2165 пъти Последно променена в Вторник, 02 Декември 2014 15:18

Оставете коментар

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.


Допълнителни материали

Тематични директории

Категории

Тагове

Партньори