oqjy.com

Фешън Калърс - Дамски Официални Блузи

Четвъртък, 06 Ноември 2014 17:14

Защо да избере френски език за втори чужд език

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Формирал се преди столетия, френският език е един от трите известни като романски езици в Европа.

Той е световно признат за един от най-добре звучащите езици и се нарежда по популярност наравно с испански и португалски. На френски говорят над 260 млн. души по света, а това го прави много предпочитан за изучаване като втори чужд език.

Корените на френската писменост са заложени дълбоко в историята. За неговото формиране роля имат и нахлулите. С тяхното дело се мени много латинския език, от който води произхода си френският език.

Френският е роден език за много народи. Страни като Канада, Мароко, Тунис, Алжир, Белгия са френско говорещи с голяма част от населението си. Френският е роден и майчин език за Франция и говорим за още 28 страни.

Френският език се смята за официален, административен език в много общности, сред които са международни организации на Европейския съюз, Международния олимпийски комитет,  Организацията на обединените нации и други.

В наши дни френският език е сред водещите изучавани като втори език по света. За него множество школи предоставят интерактивни обучения за хора в различни възрасти.

За напреднали, както и начинаещи могат да се открият всякакви форми на обучения. Предлагат се различни езикови формати, в които всеки може да запише от нивото, до което е стигнал и да продължи, както и изцяло от азбуката.

За определяне нивото при записване на френски езика се прилага начален тест, а след това и конкретната форма, към която се отнася многообразие от комбинации, брой часове и продължителност и т.н.

Предпоставките, заради, които всеки трябва да се замисли и да запише френският език са много, но сред водещите се отреждат:

Широка популярност и множество сфери на приложение;

Красив и звучен език;

Възможност за разглеждане на една от най-впечатляващите страни Франция, както и града на романтиката Париж;

Уникалност и възможност за докосване до една велика култура и история.

Прочетена 2232 пъти Последно променена в Четвъртък, 06 Ноември 2014 17:21

Оставете коментар

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.


Допълнителни материали

Тематични директории

Категории

Тагове

Партньори