oqjy.com

Фешън Калърс - Дамски Официални Блузи

Петък, 30 Май 2014 18:26

Екскурзия около Сапарева баня

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Една почивка в курорт Сапарева баня ще оптимизира всяка клетка, ще зареди с много положителни емоции и ведро настроение всеки гост, решил да отседне в къщи за гости. Това място носи своята автентичност и духа на древността. Стъпвайки един път в курорт като Сапарева баня, няма как да не помните завинаги магнетичността от всяко нещо, до което се докоснете.

 

Ако сте решили да се ориентирате в южните части на страната и конкретно Кюстендилско, то Сапарева баня ще има с какво да изненада. Може да организирате и една екскурзия в околността на курорт Сапарева баня, а тя винаги има какво ново и ново да включи. Интерес буди Цари Мали град, находящ се недалеч от село Белчин, е разположен между планините Рила, Витоша, Пирин и Верила. Години наред това място е известно прекрасна  природа и чист въздух, а всичко това е гарнирано с минерални извори. От това място насетне започват пешеходен маршрут, който в продължение на 30 минути отвежда към хълма Св. Спас, по чакълест път. На мястото, което се стига се извисява било на Верила планина. Самото то носи вековна история за района. Тук госта на Сапарева баня, може да зърне антична крепост известна като Цари Мали град. Тя представлява величествен комплекс, разпростиращ се на площ от девет декара. Дори в легендите, които се разказват за това място навяват за старинно село. В тази част се разполага и реставрирана църква „Св. Петка“. В последната се пазят доспехи, звънци, подкови и още много артефакти от античността. Атракция представлява и близкия въженият мост, а до него се намира и детска площадка.

Друга интересна забележителност около Сапарева баня е Овчарченски водопад “Горица“. Находящ е в северното подножие на Рила. До него лесно се достига по живописна еко пътека с само с ходене пеш за около 40 мин. Там е и Ресиловски манастир “Покров Богородичен” от 1932 г. На входа на манастира се разполага параклис “Св. Дух” и аязмо.

След приятната разходка нощувка в къща за гости в Сапарева баня, ще се отрази отлично на посетителите, а на утринта могат отблизо да се запознаят и с единствения гейзер в България, находящ се в центъра на града.

Прочетена 3719 пъти Последно променена в Петък, 30 Май 2014 18:28

Оставете коментар

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.


Допълнителни материали

Тематични директории

Категории

Тагове

Партньори