oqjy.com

Фешън Калърс - Дамски Официални Блузи

Петък, 25 Януари 2013 15:00

Практиката в английският език има значение

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Все по-масово става навлизането на втори чужд език в живота ни. Това определя липсата на въпроси за владеене на английския, защото се предполага, че днес почти няма човек, който да не го разбира. И все пак, за да кандидатствате за нова работа, да сте по-конкурентоспособен, да имате самочувствие и обща езикова култура е добре постоянно да го обновявате. Изучаването на чужд език изисква постоянство, време и най-вече практика. Много от нас са изучавали не един, а два, дори три езика в училище. Други са записвали частни уроци по езикови школи. Трети са самоуки и понякога от налагащата се атмосфера и практика го научават.

От всички видове изучаване на чужд език, предимно английският, като най-масово разпространен, статистиките сочат, че практиката си казва думата.

Често пъти се наблюдават отлични резултата във владеенето на английския, от хора, които никога не са отваряли учебник, но живота им е свързан с ежедневни и постоянни контакти с англоговорещи. Има случаи, в които учейки английският, дори в продължение на години да не можем да превъзмогнем онази бариера, при която се отпускаме и свободни говорим без притеснения и опасения, че можем да кажем нещо не на място, глупаво, дори нелепо.

Истината е една, без значение дали учим по книга или се учим сред чужденци, практиката играе основна роля. Това, което четем или чуваме трябва да минава и през нашата уста. Само зрението и ушите ни не са достатъчни да научим английският, ако не се престрашим да говорим.

astony-bg.com

Прочетена 12310 пъти Последно променена в Вторник, 09 Април 2013 11:01

Оставете коментар

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.


Допълнителни материали

Тематични директории

Категории

Тагове

Партньори