oqjy.com

Фешън Калърс - Дамски Официални Блузи

Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 752
Wednesday, 19 April 2017 10:09

Как ремонтирах банята вкъщи?

Written by 
Rate this item
(0 votes)

По принцип, у дома често се налага да правя малки или по-големи ремонти и поправки, тъй като живея в стар панелен апартамент, при това на последния етаж. Най-сериозни проблеми оказва покривът, но най-накрая след поредица от ремонти и кавги със съседите успяхме добре да се погрижим за него и да го изолираме от влагата. През няколко години освежавам всички помещения у дома, като минавам стените им със свеж слой латекс. Тъй като имам някакви умения в строително-ремонтните дейности, правя някои ремонти сам или с помощта на приятел, но за по-сериозните се обръщам към къртачески фирми и професионални майстори.

 

Последната мащабна реконструкция, която се случи у дома, беше ремонтът на банята през изминалото лято. Жена ми отдавна настояваше, че трябва да я освежим сериозно, защото е в окаяно състояние, и това действително беше така. Никой от семейството не се чувстваше приятно, докато се къпе в нея, и беше време за действие. Първоначалоно си мислех, че бих могъл да се справя с този ремонт, но след като установих колко много и трудоемки действия са необходими, веднага промених мнението си и реших да се обърна към позната къртаческа фирма. Все пак, една от основните услуги, които предлага, е къртене на баня и реших да се възползвам.

Първото нещо, с което се заеха работниците от бригадата, беше да изкъртят плочките. Фаянсът в банята беше изключително здрав и даде сериозен отпор. Мислех си, че ще им отнеме цяла вечност, но след като вкараха в действие тежката артилерия под формата на някакви специални чукове, набързо се справиха с всички плочки. Предложиха ми директно да сложат новите, за да не се занимавам аз, и с радост се съгласих. Отидохме с един от майсторите да купим плочките, докато останалите изчистваха остатъците от тях по стените. Върнахме се и докато се усетя, вече беше сменен целият фаянс в банята.

Набързо изкъртиха и замазката на тавана, който беше сериозно мухлясал от влагата. Боядисаха го в свеж бял цвят, пасващ си на цялостния интериор. Изключителна радост ми донесе фактът, че повече нямаше да виждам грозни черни петна от мухъл, докато се къпя в банята. Накрая остана единствено да бъдат сменени мивката и ваната.

Учудващо или не, това се оказа най-трудната задача. Причината е, че ваната просто нямаше изкъртване. Нямам представа с какъв материал е била захваната за пода и стената, но майсторите се занимаваха с нея почти цял ден. Мислех си, че накрая просто ще я зарежат и ще ми кажат да се оправям, но за щастие, опитът и техниката им си казаха думата и накрая след много мъки успешно изкъртиха и нея. На другия ден поставиха чисто нова вана и мивка и с ремонта на банята се приключи.

Read 1570 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.


Допълнителни материали

Тематични директории

Категории

Тагове

Партньори