Print this page
Monday, 23 January 2017 11:23

5 домакински съставки, за зелено пролетно почистване

Written by 
Rate this item
(0 votes)

За да получите чисти територии в жилищната площ като същевременно запазите здравия си разум, не забравяйте да подготвите контролен списък и да се справите с този проект в избрания от вас момент.

 

Уверете се, че имате всички материали, от които се нуждаете, преди да започнете да бършете всичко. Включете почистващи препарати и спрейове, опитайте тези удобни (и скъпи) решения, така че можете да започнете пролетно почистване на двора и в пролетта озеленяване на градината! Ето и една фирма, която да помогне в това начинание: http://hamalski.com/pochistvane-na-dvor-s-bratan-hamalski/.

Съвет # 1: Сода

За всички килими или платове с петна, опитайте със сода или поръсете с готварска сол. Направете разтвор от сода и изсипете с бутилка със спрей, за да освежите захабените тапицирани столове или за почистване на стъкло.

Ако се налага в почистването да включите извозване на стари и износени мебели, вижте тази фирма: http://xn--80adblldd9aggijdu.com/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8/.

Съвет # 2: Оцет

Оцетът е  буквално самото чудо в домакинското почистване. С него може не само да овкусте салатата, но и да почиствате и дезинфекцирате почти всичко, от гъби (накисвани за една нощ) до плотове (смесва с равни части водороден пероксид ), за плодове (смесвайте с вода и накисвайте за 10 минути), за килими (спрей и скраб помагат срещу петно), за мивка (излейте сода за хляб, а след това залейте с оцет).

Съвет # 3: Сол

Използвайте сол, брашно и оцет, за да блесне метал или да почистите дървената дъска за рязане. Като цяло, солта подпомага скраб действието. Солта сама по себе си също е чудесен абразивен скраб и може да бъде използвана, за да се отървете от натрупванията вътре във вази или за премахване на петна в чаши от кафе и чай.

Съвет # 4: водороден прекис

Прочистете мазен варов разтвор и натрупана слуз, като използвате четка за зъби и водороден прекис. Ефектът на обезмасляване на водородния пероксид ще направи чудеса, за да очисти варовият разтвор, да не говорим за дезинфекция и освежаване. Използвайте този силен дезинфектант за почистване на други неща, които попадат в контакт с храни, както и, като за почистване на кухненски плотове, мивки или дъски за рязане.

Съвет # 5: сода

Най-добрата естествена функция е тази на сода за хляб. Тя има способност да абсорбира миризма от обекта или района, който почистваме с пресен разтвор. Оставя траен девствен аромат.

Поръсете маратонки със същия разтвор от сода за хляб, за да отстраните остри миризми. Може и да го смесвате с вода и етерично масло по ваш избор като използвате за освежител на въздуха.

Сода бикарбонат може да се добавя и в пране, за повишаване възможностите, които ще направят по-бели или ярки цветовете.

Научете за почистване на специфични неща от тук: http://obshtini.com/sled-smurt-sofia/.

 

 

Read 1625 times
Екатерина Иванова

Latest from Екатерина Иванова