oqjy.com

Фешън Калърс - Дамски Официални Блузи

Monday, 20 June 2016 10:24

5 съвета за да спите по-добре през нощта

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Човешкото тяло и мозъкът се нуждаят от почивка, за да достигат връхната си форма ден след ден.

Правилният сън е от съществено значение за оптимално количество на мозъка и тялото, за тяхното функциониране и допълнителни ползи за здравето. Въпреки това, много хора днес не се фокусират върху по-спокойният сън и следователно в крайна сметка са уморени, раздразнени, апатичен и скучни. Ако желаете да избегнете всичко това, тук са 5 топ идейки, които ще ви помогнат да спите по-добре през нощта.

Изключете всички екрани и светлини

Докато електронното оборудване и светлини са станали необходими в живота ни е важно да се изключи всичко, преди да се настаните в леглото. Телевизията, крушка, радио, мобилен телефон и всичко, което отвлича вниманието. Дори и да заспите с всичко това на контакт е много по-вероятно да се събудите през нощта поради смущения.

Яжте светлина

Яденето на тежка храна за вечеря е голям проблем, когато става въпрос за получаване на спокоен сън. Също така, не яденето изобщо не се препоръчва. Трябва да се балансира консумацията на храна и времето за лягане. Някои леки закуски, заедно с мляко или топла напитка също могат да допринесат за по-спокоен сън.

Бъдете предпазливи с алкохола

Пиенето може да доведе до временно облекчаване и да направи по-лесно заспиването, но при евентуално събуждане в средата на нощта, след като ефектите на алкохола изчезват може да се почувствате дехидратирани. Това означава, че може да имате неприятен сън поради жажда.

Да не се пие много вода преди лягане

В идеалния случай, трябва да се пие вода 2 часа преди лягане, така че да можете да се насладите на непрекъснат сън. Без да се налага да посещавате тоалетна по средата на нощта. С прекъсване на съня може по-трудно да заспите отново, след като трябваше да се изправите и да ходите до тоалетната, а следователно ще бъдете уморени на сутринта.

Бъдете съпричастни на вашата поза

Една добра поза е от ключово значение за спокоен сън. Уверете се, че вашият матрак е гладък и няма да ви безпокои през нощта. Възглавниците, които използвате трябва да бъдат меки, но не твърде високи или твърде ниски. В идеалния случай трябва да спите по гръб или на една страна, защото спането по корем извива врата за продължителни периоди.

Read 3700 times Last modified on Monday, 20 June 2016 10:26

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.


Допълнителни материали

Тематични директории

Категории

Тагове

Партньори