oqjy.com

Фешън Калърс - Дамски Официални Блузи

Sunday, 03 May 2015 15:52

Преговорният процес

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Всеки път, когато се преговаря, трябва да се прави избор за това, как да се стигне до успешен резултат. За да получите най-добри резултати, трябва да разберете за участващите в процеса и преговорните стъпки. Повече полезна информация може да откриете и с помощта на курсове по бизнес етикет.

Докато много преговори са ясни, някои от тях ще бъдат сред трудните предизвикателства, пред които може да сте изправени. Вашият успех ще зависи от планиране и подготовка. Винаги подхождайте към преговорите с ясен набор от стратегии, съобщения и тактики, които могат да ви водят от планирането до затваряне.

Планиране на преговори

Колкото повече приближава времето за делова среща, толкова по-сериозна трябва ад е организацията ви. Планирайте двата си подход към темата в процес на договаряне и вашия стил на общуване.

Преди процес на самите преговори помислете за:

Как да се държим на международна бизнес среща.

Това как ще зададете вашите цели ясно в собствения си ум (включително минималната приемлива изход, очаквани резултат и идеален изход).

Определете какво ще направите, ако преговорите са се провали.

Определете вашите нужди, за нуждите на другата страна и причините за тях.

Направете си списък, които да е по ранг и стойност на вашите въпроси (и след това помислете за концесиите, които може да направите).

Анализирайте другата страна (включително цели и информацията, която имате за нея.) Ако се налага предварително намерете необходимата информация.

Направете проучване на пазара и да се консултирайте с колеги и партньори.

Репетирайте в договарянето

Напишете програма по всички дискусионни теми, участници, местоположение и график.

При вземането на решение не забравяйте за вашия стил на общуване. Тук трябва да предвидите подобаващо представяне, което ще е в основата за успешни стратегии и водене на преговори. Въоръжете се със спокоен, уверен тон и комплект отговори и стратегии за тактиката, която може да ви очаква.

Ангажирайте се с другата страна по време на договарянето.

Представете себе си и изразявайте мнението си, задавайте въпроси. Демонстрирайте спокойствие и увереност.

Направете първата си оферта. Другата страна също ще направи предложения. Рядко трябва да приеме първата оферта. Фактите показват, че хората, които приемат първото предложение с по-голяма неудовлетвореност и бързат, по-късно съжаляват.

Закриване на преговорите

Отделете време да преразгледате целите си за преговори. Щом смятате, че се приближава резултатът, който е приемлив за вас, помислете и над:

Издайническите контрааргументи. Показването на уморен езика на тялото от другата страна може да провокира отказ в последния момент у отсрещната страна.

В случай, че артикулите, споразумения и концесии вече са направени направете изявления по приключването. Например:

"Това предложение може да проработи."

"Точно така. Къде мога да се регистрирам?“

Поискайте да получите и споразумение в писмена форма, колкото е възможно по-скоро. Последващите действия могат да са своевременно направени, благодарение на добре изградения  етикети на държане.

Read 2351 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.


Допълнителни материали

Тематични директории

Категории

Тагове

Партньори