oqjy.com

Фешън Калърс - Дамски Официални Блузи

Tuesday, 14 October 2014 07:53

Как да управляваме личните и фирмени средства

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Всички които искат да се занимават с онлайн търговия, трябва да знаят най-често допусканите грешки с финансите. При малките бизнеси, тези грешки може да костват много време и най-лошия вариант – влизане в труден финансов период.
За онлайн търговия е нужен определен бюджет. Той трябва да бъде управляван по възможно най-добрия начин. Ако имате онлайн магазин – то трябва да осигурите склад за стоките които ще продавате. Преди да започнете бизнес – независимо дали той е онлайн или офлайн, трябва да изработите бизнес план.

Какво по-точно е бизнес план – както подсказва заглавието, това е план относно визията ви по развитието на бизнеса. В него трябва да се опише подробно с какво се стартира, какви са потенциалните възможности, как да се реализират и най-важното – какви са очакваните приходи.
Едни от най-често допусканите грешки във финансов план са:
На първо място поставяме смесването на фирмени и лични средства (активи). Често допускана грешка от начинаещи предприемачи които не знаят, че по този начин не може да се прави реална преценка на състоянието на фирмените активи. Много от стартиращите решават да изтеглят заем. При такава ситуация, трябва да сте напълно наясно за какво ще бъде използвана изтеглената сума.
Риск който крие тегленето на заем е залога.

Ако нямате развит бизнес, единственото нещо което може да заложите е вашето имущество – движимо – коли и други, недвижимо – имоти, земя и т.н. Само разбирате колко е рискован този план, затова направете трезва оценка на ситуацията и вижте дали наистина имате нужда от парите.
Друга голяма грешка която правят начинаещите предприемачи е да харчат фирмени пари за различни от предвидените средства. За да имате успешен бизнес, трябва да спазвате сериозна дисциплина, особено с финансите защото в един момент това може да се окаже фатално.
На трета и последна позиция поставяме неправилното изразходване на печалбата. Трябва да вземете предвид това, че ситуацията е динамична, особено в онлайн бизнеса и заделени пари винаги може да потрябват.

Read 1885 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.


Допълнителни материали

Тематични директории

Категории

Тагове

Партньори