Print this page
Thursday, 28 November 2019 17:24

Кухненски стил: Модерен или класически

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Напоследък модерният стил придоби голяма популярност сред потребителите. Днес местната индустрия произвежда кухни в модерен стил в големи количества, за да отговори на нарастващите нужди на пазара. Винаги могат да се наемат и услуги за Извозване на стари мебели с Майстори от София.

 

Материалите, използвани при производството на кухни в този стил (ПДЧ, МДФ и постформинг), не са скъпи и лесни за обработка. Ето, защо съвременните кухни в стил Арт Нуво не отстъпват на западните си колеги, нито по функционалност, нито по естетика.

 

Най-популярни кухните в стил Арт Нуво с фасади от боядисан лакиран и рамков МДФ, постформиращи се с пластмасово покритие и меки форми с PVC покритие. Фасадите от тези материали са изключително непретенциозни. Те не избледняват дълго време и не се деформират, устойчиви са на всякакви външни влияния и се почистват лесно.

 

Кухня в стил Арт Нуво с фасади от МДФ и меки форми е най-достъпната опция. Кухня с фасади за постформиране ще струва малко повече. Най-скъпият, но в същото време най-красив и светъл вариант ще бъде кухня с фасади от боядисан лакиран МДФ. За цената тази опция за кухня ще е сравнима с кухня от масивно дърво.

 

За разлика от Арт Нуво, класиката гравитира към по-традиционни материали за кухни. Класическите кухни са изработени от масив дъб, бук, орех и други дървесни видове, в зависимост от желанията на клиента. Всички мебели изглеждат "тежки" и солидни: масивни врати от тъмни цветове гардероби, горни рафтове, украсени с витражи, резбован дизайн на фасадите.

 

Наред с това, солидният класически интериор има високата цена на материалите и работата сама по себе си е „солидна“. Изборът зависи от купувача. Така тези кухните ще задоволят всеки, дори и най-претенциозният вкус.

Read 1579 times Last modified on Thursday, 28 November 2019 17:26
Екатерина Иванова

Latest from Екатерина Иванова