oqjy.com

Фешън Калърс - Дамски Официални Блузи

Thursday, 01 June 2017 09:50

Горещи точки в апартамента – как да почистим в няколко стъпки

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Без значение колко внимателно може да се почисти апартамент, кухня, баня и хол пространство винаги има области, които изискват специално внимание. Такова често формира мазни петна и бактерии, а те могат да се натрупат в тези райони, които са най-трудни.

Ето топ горещите точки на всеки апартамент и това как да направите успешно почистване:

 

Баня

Фугите между плочките – там се натрупва не само мръсотия, но и под влияние на влага се образуват мухъл или гъбички. За почистването им комбинирайте 1 чаша гореща вода, 2.5 чл. сода за хляб и 1 супена лъжица прах детергент. Добавете сода в гореща вода, разбъркайте добре. След това, вземете гъба или стари четка за зъби.

Пералня – ако мислите, че пералната машина всеки път се почиства от водата за всяко прането, грешите. Контейнерите за прах и омекотител в крайна сметка ще станат дом на бактерии, а в тях може дори да живее черната плесен. Всяко промиване ще намали риска от образуването на тези вредни организми в тъкан от влакна, кожа и проникването им във въздуха. За почистване на контейнерите добавяйте редовно в машината дезинфектант с ниска концентрация ниско и обръщайте към изплакващ режим.

Вана и душ – отървете се от мръсотията и сапуна във ваната. За да направите живота си по-лесен, опитайте активни продукти пяна за вана и душ в специален дозатор. Това позволява да се постави голямо количество пяна с едно движение.

Тоалетна - всички разбираме, че чистотата на тоалетната е особено важна, но дори и с редовно почистване по повърхността на тоалетната, поради прекалено твърдата вода може да се появи жълта плака. Махнете това с разтвор на оцет и лимонена киселина.

Входно антре

Дръжките на вратите - всички членове на семейството докосват дръжките на вратите десетки пъти през деня, така че по време на почистване не пропускайте да избършете с влажна гъба. Веднъж седмично трябва да се дезинфектант, за да се предпазите от бактерии и инфекции.

Хол

Радиатор - много удобни радиаторите със специален филтърен материал, запазват значителна част прах и мръсотия. Основното нещо е да се почиства най-малко веднъж годишно и с топла вода с почистващ препарат или сапун.

Щори - най-лесният начин за почистване на метални и пластмасови щори е като ги измиете със сапун и вода. Ако са много мръсни, може да ги измийте в банята. Само важно е да се помни, да не намокрите перваза с вода и самия движещ механизъм. Дървените щори трябва да подсушете с чиста кърпа, а тъканта е идеална за почистване с мека четка и малка прахосмукачка.

 

 

 

Read 1436 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.


Допълнителни материали

Тематични директории

Категории

Тагове

Партньори